jump to main-menujump to main content
zbmed-Logo Home | Latest additions | Contact us | Imprint | [de][en] | RSS Feed

Digital Collections

Last results | Search Details

ZB MED - Informationszentrum Lebenswissenschaften

 
 

Specialist Fields

  • Medizin
  • Gesundheit
  • Ernährung
  • Umwelt
  • Agrar

Collections

  • All Collections
  • Bibliothek des Niederrheinischen Vereins für öffentliche Gesundheitspflege
  • Dissertationen, Habilitationen, Universitätsschriften
  • Drucke bis 1800
  • Sammlung von der Goltz
  • Sammlung Hoffmann
  • Sammlung Landwirtschaftliche Akademie in Bonn-Poppelsdorf
  • Sammlung Schaaffhausen
  • Schriftenreihe Forschungsinstitut für Nutztierbiologie (FBN)
  • Wunschdigitalisate aus ZB MED-Bestand
  • ZB MED Apidologie
  • ZB MED Balneologie
  • ZB MED Chirurgie
  • ZB MED Geburtshilfe
  • ZB MED Infektionskrankheiten
  • ZB MED Lebensmitteltechnologie
  • ZB MED Medizingeschichte
  • ZB MED Milch und Molkereiwesen
  • ZB MED Nervenheilkunde und Psychologie
  • ZB MED Onkologie
  • ZB MED Ophthalmologie
  • ZB MED Pflanzenbau
  • ZB MED Pflege
  • ZB MED Physische Anthropologie (Thomas Hösche Sammlung)
  • ZB MED Pädiatrie
  • ZB MED Schutzimpfungen
  • ZB MED Thanatologie
  • ZB MED Zahn-, Mund- und Kieferheilkunde

Lists

  • All Titles
  • Title
  • Author / Collaborator
  • Place
  • Publisher
  • Year
  • Title
  • Content
  • Overview
  • Page
  •  
AA treatise on food and dietetics : physiologically, and therapeutically considered / by F. W. Pavy. London : Churchill, 1874

Content

  •  
    PDF  Front cover
  •  
    PDF  Endsheet
  •  
    PDF  Title page
  •  
    PDF  Dedication
  •  
    PDF  PREFACE.
  •  
    PDF VII CONTENTS.
  •  
    PDF 1 INTRODUCTORY REMARKS ON THE DYNAMIC RELATIONS OF FOOD.
  •  
    PDF 9 ON THE ORGINATION OF FOOD.
  •  
    PDF 20 THE CONSTITUENT ELEMENTS OF FOOD.
  •  
    PDF 21 ALIMENTARY PRINCIPLES: THEIR CLASSIFICATIONS, CHEMICAL RELATIONS, DIGESTION, ASSIMILATION, AND PHYSIOLOGICAL USES.
    •  
      PDF 25 THE NITROGENOUS ALIMENTARY PRINCIPLES.
    •  
      PDF 81 THE NON-NITROGENOUS ALIMENTARY PRINCIPLES.
    •  
      PDF 98 THE CARBO-HYDRATES,
    •  
      PDF 126 THE INORGANIC ALIMENTARY PRINCIPLES.
  •  
    PDF 131 ALIMENTARY SUBSTANCES.
    •  
      PDF 131 ANIMAL ALIMENTARY SUBSTANCES.
    •  
      PDF 209 VEGETABLE ALIMENTARY SUBSTANCES.
    •  
      PDF 312 BEVERAGES.
    •  
      PDF 380 CONDIMENTS.
  •  
    PDF 381 THE PRESERVATION OF FOOD.
  •  
    PDF 387 PRINCIPLES OF DIETETICS.
  •  
    PDF 427 PRACTICAL DIETETICS.
    •  
      PDF 475 DIET OF INFANTS.
    •  
      PDF 481 DIET FOR TRAINING.
  •  
    PDF 487 THERAPEUTIC DIETETICS.
    •  
      PDF 511 DIETETIC PREPARATIONS FOR THE INVALID.
    •  
      PDF 520 HOSPITAL DIETARIES.
  •  
    PDF 543 INDEX.
  •  
    PDF  WORKS BY THE SAME AUTHOR.
  •  
    PDF  Endsheet
  •  
    PDF  Back cover
  •  
    PDF  Spine
Imprint Privacy
Visual Library Server 2025